شرکت داروسازي آميلين(Amylin) و آلکرمز (Alkermes) اعلام کردهاند که بيدورئون در فوريه 2012 ميلادي در داروخانههاي سراسر آمريکا موجود خواهد بود.
دکتر جان بوزه، سرپرست مرکز مراقبتهاي ديابت و مدير بخش اندوکرينولوژي دانشگاه کاروليناي شمالي در چاپل هيل معتقد است با ورود بيدورئون به بازارهاي دارويي، پزشکان و بيماران گزينه دارويي در دسترس خواهند داشت که به آنان اجازه ميدهد با مصرف هفتگي دارو، قندخون را بهطور مطلوب کنترل کنند. به گفته وي، گزينه دارويي جديد، اميد تازهاي براي ميليونها نفر مبتلا به ديابت نوع دو محسوب ميشود که در تلاشند تا قند خونشان را به ميزان مطلوبي کنترل کنند.
تاييد داروي تازه بيدورئون براساس نتايج به دست آمده از مطالعه باليني روي اثربخشي و ايمني اين دارو با نام «ديوريشن» DURATION صورت گرفت. همچنين نتايج مطالعات باليني روي بيتا (Byetta)، که شکل تزريقي دوبار در روزاگزناتايد است نيز در تاييد بيدورئون موثر بودند. شکل تزريقي دوبار در روز اگزناتايد از اواسط سال 2005 ميلادي در بازار دارويي آمريکا موجود است و هماکنون در 80 کشور دنيا مصرف ميشود. بيدورئون به عنوان اولين و تنها داروي هفتگي درمان ديابت، قدم مهمي در بهبود کيفيت زندگي و رضايت از درمان مبتلايان به ديابت نوع دو بودهاست. توليدکنندگان آن معتقدند بيدورئون در عين حال که تمام فوايد بيتا در کنترل مطلوب قند خون را دارد، به شکل تکدوز هفتگي مصرف ميشود.
در مطالعه باليني «ديوريشن پنج»، پس از گذشت 24 هفته بيماران دريافتکننده بيدورئون هفتگي به ميزان قابلتوجهي کاهش در پروتئين A1C 6/1 درصد کاهش از ميزان پايه آن را مشاهده کردند. اين درصد کاهش از ميزان پايه در دريافتکنندگان بيتا 9/0 بود. مصرفکنندگان هر دو دارو در پايان مطالعه ميزان قابلتوجهي کاهش وزن را تجربهکردند. شايعترين عارضه جانبي گزارششده در هر دو گروه، تهوع بود. اسهال و عفونت مجاري تنفسي فوقاني از ديگر عوارض مطرح مصرف اين دو دارو بودند.
سازمان غذا و داروي آمريکا اخيرا توفاسيتينيب ( Tofacitinib) با نام تجاري زلجانز (Xeljans )را براي درمان بزرگسالان مبتلا به نوع متوسط تا شديد آرتريت روماتوييد فعال که پاسخدهي درماني مناسبي به متوترکسات نداشتهاند يا نسبت به آن عدم تحمل پيدا کردهاند مورد تاييد قرار داده است. آرتريت روماتوييد، يک بيماري اتوايميون است که در آن سيستم ايمني بدن به اشتباه بافتهاي سالم را مورد هدف قرار ميدهد در نتيجه التهاب مفاصل و بافتهاي اطراف آنها مشاهده ميشود. زلجانز با الگوي 2 بار در روز مصرف ميشود و با بلوک مولکولهاي ژانوز کيناز- که در التهاب مفصل نقش دارند- اعمال اثر ميکند. ايمني و اثربخشي آن در 7 مطالعه باليني با شرکت بزرگسالان مبتلا به نوع متوسط تا شديد آرتريت روماتوييد فعال مورد بررسي قرار گرفت. در تمام اين مطالعات بيماران تحت درمان با زلجانز بهبود پاسخدهي درماني و عملکرد فيزيکي را تجربه کردند. مصرف اين دارو با افزايش خطر ابتلا به عفونتهايي نظير عفونتهاي فرصتطلب (در شرايط مهار سيستم ايمني رخ ميدهند)، توبرکلوز و لنفوم همراه است. همچنين خطر افزايش کلسترول و آنزيمهاي کبدي و افت شمارش سلولهاي خوني وجود دارد. براي آگاهي از آثار درازمدت زلجانز روي بيماريهاي قلبي، بدخيميها و عفونتهاي شديد سازمان غذا و داروي آمريکا مطالعات پس از ورود به بازار براي اين دارو درخواست کرده است.
سعیدخسروي دکترداروسازودبیربازنشسته زیست شناسی هستم، که امروز درکناررب النوع رافت وشفقت ومهربانی روزگارمی گذرانم.آن عزیزی که نهال مهرومحبتش همچنان درفضای زندگیم گل افشانی وعطرافشانی می کند
**عزيزان برداشت ازوبلاگ باذکرماخذ آزاد می باشد**